Als personal organizer kan ik helpen met het zoeken naar oplossingen om meer orde, overzicht en ruimte in huis te scheppen. Zo is er ook meer ruimte voor rust en balans. Ik geef praktische adviezen en concrete hulp. Wij steken samen de handen uit de mouwen, door prioriteiten te stellen en het leven in huis te ordenen. Je leert ook hoe je dit in de toekomst zo kunt houden. Zo ontstaat er meer tijd voor zaken die je belangrijk vindt in je leven en je kunt weer optimaal genieten van de wereld om je heen.

Wanneer heb ik een personal organizer nodig?

Wanneer je het gevoel hebt dat je het overzicht kwijt bent of structuur mist. Soms is dat wanneer situaties in het leven veranderen (scheiding, ziekte, verhuizing, burn-out, etc). Het kan ook voorkomen dat beide partners werken, het gezin een druk sociaal leven leidt en de tijd ontbreekt. Of dat je bijvoorbeeld thuis gaat werken en hulp nodig hebt om dat op te zetten.

Moet ik alles door een personal organizer laten doen?

Dat hoeft niet. Na het intakegesprek bepalen we samen wat de aanpak is die het beste bij jou past. Dat kan dus ook betekenen dat je delen van het plan zelfstandig gaat uitvoeren.

(Re)organiseert een personal organizer mijn woonomgeving of werkplek voor mij?

Ik ontwikkel samen met jou een methode om jouw woonomgeving of werkplek te (re)organiseren. Jouw input en betrokkenheid is essentieel om ervoor te zorgen dat er een ordeningssysteem op maat komt, waarin jij overzicht hebt. Op deze manier ontwikkel je zelf ook de vaardigheden voor de lange termijn.

Kan een personal organizer een rol spelen in het voorkomen van een burnout?

Zeker weten! Mensen komen soms in een vicieuze cirkel; men functioneert minder goed doordat zaken niet op orde zijn. De personal organizer helpt het werk weer op de rails te zetten door het aanbrengen van structuur. Daarbij ontvang je adviezen die bijdragen aan het verminderen van de werkdruk. Zodra het gevoel van controle op het werk weer toeneemt, functioneer je ook beter. Als je reeds burned out bent heb je er baat bij om ruimte om je heen te creëren. Daarmee krijg je ook weer ruimte in het hoofd.

Is de kans groot dat ik na het ordenen terugval in oud gedrag?

Met een ordeningssysteem-op-maat leer je hoe je opgeruimd wordt én blijft! Het is wel iets waaraan je zelf moet werken. Zeker in het begin zal je moeten wennen aan je nieuwe systeem. Maar dan heb je de middelen om eventueel door de bomen het bos weer te kunnen zien. Mocht je merken dat het weer verslonst, neem dan contact met mij op dan bekijken we samen waar we nog aan kunnen werken.